Kreu Ekonomi A do të perfitojne prej qeverisë nga 300 euro punëtoret që skane qenë të deklaruar në ATK?

A do të perfitojne prej qeverisë nga 300 euro punëtoret që skane qenë të deklaruar në ATK?

nga Flamur Berisha

numri i punëtorëve që do të paguhen nga Qeveria e Kosovës me nga 300 euro do të jetë diku 30-40 mijë punëtorë, kurse nëse e marrin numrin në tërësi se sa punëtorë janë larguar nga puna në periudhën mars-dhjetorë sigurisht që do ta kalojë shifrën 100 mijë punëtorë, por është kjo diskerepancë sepse këta 30-40 mijë punëtorë kanë pasur edhe kontrata të punës dhe kompanitë e punës kanë paguar obligimet e tyre pensionale kurse pjesa tjetër nuk kanë pasur as kontratë pune e as pagesë të Trustit.  Masa do të fillojë së implementuari që nga janari dhe mendoj se do të përfundoj diku në mars”, ka thënë ai.

Sipas Ministres se financave dhe sipas ligjit per rimekembje ekonomike, vetem punetoret qe kane qene te deklaruar ne sistem do te mund te perfitojne nga ky ligj.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni