Kreu Ekonomi A duhet te ketë pako të re nga qeveria për t’u dalur në ndihmë bizneseve ?

A duhet te ketë pako të re nga qeveria për t’u dalur në ndihmë bizneseve ?

nga Flamur Berisha

Kryetari i Odes Ekonomike te Kosoves permes rrjetit social Facebook reagoj me nje statut:

Me çfare baze propozohet mbyllja gati totale e vendit per tere fundjaven, e kufijte te mbesin te hapur??? Dmth, efekti i vetem i ketyre masave, nese te njejtat miratohen apo jane miratuar tsshme, eshte dyndja e qytetareve dhe rritja e konsumit ne Shqiperi, Maqedoni, Turqi, etj.

E riperseris: Çdo mbyllje, pa masa perkrahese per biznesin, pa ligj per rimekembjen po na dergon drejt kolapsit.

Ka presion te jashtezakonshem nga bizneset per organizim te protestave dhe formave tjera te kundershtimeve per sterzgjatjen e miratimit te ligjit per rimekembjen ekonomike dhe vendimet e fundit qe lidhen me menaxhimin e pandemise.

Barren sociale te pandemise po e paguajne bizneset. Gjendja e bizneseve çdo dite e me shume po perkeqesohet.

Nese nuk ka miratim te ligjit per rimekwnbjen ekonomike dhe nese vazhdohen te merren masa per menaxhimin e situates me pandemine, pa asnje konsult me biznesit, protestat mbesin rruga e vetme per te kerkuar seriozitet institucional ne sigurimin e mbijeteses te bizneseve.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni