Kreu Ekonomi Ambasada gjermane del me njoftimin e fundit për çështjen e vizave të punës

Ambasada gjermane del me njoftimin e fundit për çështjen e vizave të punës

nga Kontabilisti

Para një muaji Ambasada e Gjermanisë në Kosovë ka njoftuar se ka ndryshuar procedurën e dhënies së termineve

Kjo për shkak të kërkesave të shumta për caktim të termineve, me qëllim të nisjes së punësimit sipas rregullores për Ballkanin perëndimor.

Ambasada ka njoftuar se janë duke u tejkaluar terminët që janë në dispozicion dhe për të pasur mundësi të barabartë gjatë aplikimit, nga fillimi i dhjetorit, terminet do të jepen përmes procedurës së tërheqjes së shortit.

Ndërkohë, sot zyrtarisht në faqet e ambasadave gjermane në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni të Veriut dhe vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor ka filuar regjistrimi për termine për viza pune për muajin shkurt, sipas Rregullores për fuqi punëtore nga Ballkani Perëndimor.

Theksohet se regjistrimi fillon sot, më 3 janar, dhe do të zgjasë deri më 18 shkurt, në orën 15:00./07Press

Ju gjithashtu mund të pëlqeni