Kreu Ekonomi Bizneset Private ndihmohen me nëntë milionë euro

Bizneset Private ndihmohen me nëntë milionë euro

nga Flamur Berisha

Vetëm 22 milionë euro deri më tani ka shpërndarë Ministria e Financave për sektorin privat nga fondi 222 milionë eurosh, fond ky në kuadër të Ligjit për rimëkëmbje ekonomike, bëjnë të ditur zyrtarë të kësaj ministrie. Nga kjo vlerë, 13 milionë euro janë shpërndarë për sektorin e bujqësisë dhe nëntë milionë euro për bizneset private.

Kompania “Ekstra Fruti” është një nga kompanitë në Kosovë që nuk ka fituar ndihmë financiare nga Qeveria e Kosovës, që nga fillimi i zbatimit të Programit për rimëkëmbje ekonomike, të krijuar për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Kjo kompani që gjendet në Komunën e Prizrenit, merret me përpunimin e frutave, eksporton në disa shtete të rajonit dhe Evropës dhe numëron 30 punëtorë.

Pronari i saj, Ridvan Islamaj, në një bisedë për Radion Evropa e Lirë, thotë se vonesa në shpërndarjen e mjeteve të premtuara nga Qeveria e Kosovës, po ndikon në afarizmin e tij.

“Me mjetet e qeverisë pres që të rris numrin e punëtorëve dhe të avancoj teknologjinë prodhuese sepse kam kërkesa të shumta për eksport të produkteve jashtë vendit, por kapacitetet ekzistuese më pamundësojnë lidhjen e kontratave të reja”, tha Islamaj.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni