Kreu Financa Ja kur do të ekzekutohen nga 100 euro shtesë per penzioneret dhe skemat sociale

Ja kur do të ekzekutohen nga 100 euro shtesë per penzioneret dhe skemat sociale

nga Flamur Berisha

Ministri i Financave, Punёs dhe Transfereve Hekuran Murati sot nё Mbledhjen e 42-tё tё Qeverisё ka propozuar ndarjen e mjeteve financiare pёr mbёshtetjen e pёrfituesve nga skemat sociale dhe pensionale, nё kuadёr tё zbatimit tё masёs 3.2 – Mbështetja për pensionistët dhe familjet me asistencë sociale.

Sipas vendimit, nga 100 euro shtesat e para do te dalin ne fund te muajit Nentor 2021.

Me anё tё kёtij vendimi, pёrfituesit e skemave pensionale nё muajin nёntor do tё pёrfitojnё nga 100 euro shtesё mbi pensionin e rregulltё dhe shtesёn aktuale. Nё anёn tjetёr, pёrfituesit e skemave sociale nё muajt nёntor dhe dhjetor do tё pёrfitojnё dyfishin e pagesёs sё rregulltё dhe shtesёs aktuale, shtesё e cila gjithashtu aplikohet si pjesё e masёs 3.2 tё Pakos sё Ringjalljes Ekonomike.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni