Kreu Ekonomi Keshtu filloje te levize anija qe bllokoje 10% te furnizimeve botrore!

Keshtu filloje te levize anija qe bllokoje 10% te furnizimeve botrore!

nga Flamur Berisha

Një anije e madhe kontejnerësh që është bllokuar në Kanalin e Suezit nga e marta, është vënë në lëvizje pjesërisht.

Sipas BBC, përcjell Telegrafi, videoja e postuar në mediet sociale të hënën duket se tregon pjesën e ashpër të anijes Ever Given duke lëvizur drejt bregut të kanalit, duke liruar hapësirë në kanal.

Kompania e shërbimeve detare Inchape, gjithashtu raportoi se anija ishte zhbllokuar.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1376394287533858818&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fjetasot.com%2Fanija-ever-given-e-bllokuar-te-kanali-i-suezit-eshte-vene-ne-levizje%2F&theme=light&widgetsVersion=e1ffbdb%3A1614796141937&width=550px

Vënia në lëvizje e anijes ka qenë një përpjekje e gjatë, pasi u mobilizuan rimorkiatorë si dhe gërmues.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-1&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1376379324291485697&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fjetasot.com%2Fanija-ever-given-e-bllokuar-te-kanali-i-suezit-eshte-vene-ne-levizje%2F&theme=light&widgetsVersion=e1ffbdb%3A1614796141937&width=550px

Kanali, i cili kalon nëpër Egjipt, është një nga rrugët më të ngarkuara tregtare.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-2&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1376379133865918465&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fjetasot.com%2Fanija-ever-given-e-bllokuar-te-kanali-i-suezit-eshte-vene-ne-levizje%2F&theme=light&widgetsVersion=e1ffbdb%3A1614796141937&width=550px

Bllokimi i këtij kanali, ka ndaluar kalimin e shumë anijeve me mallra që kapin vlerën e 9.5 miliardë dollarëve në ditë – përfshirë këtu ushqim e naftë – duke ndikuar kështu drejtpërdrejtë në ekonominë botërore.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni