Kreu Ekonomi Keto janë kriteret për ti fituar 900€ punëtorët që kanë humbur vendin e punës!

Keto janë kriteret për ti fituar 900€ punëtorët që kanë humbur vendin e punës!

nga Flamur Berisha

Sipas ligjit per rimekembje ekonomike Paguhen nga ana e buxhetit te republikes se Kosoves, pagat e punonjesve ne sektorin privat per periudhen tetor-dhjetor 2020 te cilet si pasoje e pandemise COVID-19, jane larguar apo pezulluar nga puna e tyre per periudhen jo me te vjeter se 3 muaj pas dates 29 shkurt e deri me 30 dhjetor 2020.

Disa nga kriteret qe duhet plotesuar do te jene:

  1. Te jetë i deklaruar tek lista e punetoreve ne sistemin EDI të ATK-së
  2. Te jane larguar apo pezulluar nga puna e tyre per periudhen jo me te vjeter se 3 muaj pas dates 29 shkurt e deri me 30 dhjetor 2020.
  3. Te posedoje vendimin per shkputje te mardhenies se punes
  4. dhe te tjera ne rast se perditesohen nga Ministria e Financave

Aplikimi do te behet nga vete qytetaret dhe jo nga bizneset

Ju gjithashtu mund të pëlqeni