Kreu Ekonomi Kjo është shuma qe planifikohet ti ndahet bizneseve nga fondi prej 200 milion €

Kjo është shuma qe planifikohet ti ndahet bizneseve nga fondi prej 200 milion €

nga Flamur Berisha

Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi, tha se bizneset pritet të mbështeten me mbi 200 milionë euro duke filluar nga janari në vitin 2021 ndërsa foli edhe për risitë fiskale

“Pakoja për mbështetje për sektorin privat do të vazhdojë, në vitin e ardhshëm do të jenë mbi 200 milionë euro , do të përcaktohen saktë kriteret. Një kërkesë tjetër që e përmendi kryetari, brenda ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike , në momentin që miratohet do të shtyhet çështja e pagesave dhe nuk do të ketë mbyllje të bizneseve dhe lajmi tjetër i mirë është që me pakon e dytë fiskale do t’i kushtojmë rëndësisë që prodhimi vendor të lirohet prej tatimit. Këto janë disa elemente të rëndësisë së veçantë dhe brenda këtij viti baza ligjore do të krijohet dhe do të fillojë të implementohet në vitin 2021

Shuma qe mendohet ti takoj bizneseve do te jege 300 deri 500 euro per punetore

Ju gjithashtu mund të pëlqeni