Kreu Ekonomi Kurti: Do të sigurojmë banim të përballueshëm për 4 mijë familje

Kurti: Do të sigurojmë banim të përballueshëm për 4 mijë familje

nga Flamur Berisha

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, në takimin me komitetet këshillues për studimin e fizibilitetit për programin e banimit social në Kosovë, ka thënë se qasja e Qeverisë së tij do të jetë progresiste, shkruan Gazeta Sinjali.

Kurti ka thënë se gjatë mandatit të parë të qeverisjes do të sigurojnë mundësi banimi për 4 mijë familje. Ai ka dhënë detaje se se si do ta realizojë këtë.

Gjatë mandatit të parë të qeverisjes do të mundësojmë banim të përballueshëm për 4 mijë familje. Kjo do të arrihet përmes programit “120×120” dhe “150×150”, ku familjet përfituese do bëhen pronarë të banesave me këste mujore prej vetëm 120 respektivisht 150 eurove maksimumi dhe për një periudhë kohore prej jo më shumë se 150 muajve. Kostoja vjetore e këtij projekti është rreth 22 milionë euro, por kjo shumë gradualisht i kthehet institucionit i cili do të themelohet dhe ngarkohet me implementimin e projektit”, ka thënë ai.

Kryeministri ka thënë se banimi është i domosdoshëm për familje.

Ky është vetëm një fillim. Sepse e kuptojmë edhe nevojën e rëndësinë e madhe që ka banimi, e sidomos ai social për të cilin po diskutojmë këtu. Përderisa banimi është domosdoshmëri për familjen, banimi social është hallkë e rëndësishme për shoqërinë sepse ai konstituon komunitetin. Ndarja e hapësirave të përbashkëta nënkupton më shumë mundësi për njohje e komunikim me njëri-tjetrin, më shumë mundësi për afrim mes njerëzve. Sot kur vetmia cilësohet si një prej dëmtuesve më të mëdhenj të shëndetit mendor e rrjedhimisht fizik, solidariteti e afërsia mes njerëzve bëhet gjithnjë e më e nevojshme”, ka thënë ai.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni