Kreu Biznes Kurti: Tregon numrin e bizneseve qe kanë aplikuar për…

Kurti: Tregon numrin e bizneseve qe kanë aplikuar për…

nga Flamur Berisha

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka vizituar sot Parkun e Biznesit në Prizren, e nga ku tha se investimi në këtë zonë është i rëndësishëm edhe për mbarë Kosovën përveç se për vetë qytetin.

Zona prej 82 hektarësh është afër përfundimit të kompletimit me infrastrukturën përcjellëse, ndërsa për të qenë pjesë e saj tashmë kanë aplikuar 20 biznese.

“Erdhëm në këtë vend në të cilin po bëhen punimet për hapjen e zonës ekonomike, me gjithsej 82 hektarë prej të cilëve gjysma përafërsisht e kanë të përfunduar infrastrukturën. Në këtë vend ku do të kemi zonën ekonomike të Prizrenit tashmë kanë aplikuar 20 biznese dhe prioritet do të kenë bizneset e ndërmarrjet prodhuese, me ç’rast edhe do të ndalohet tjetërsimi e dëmtimi i sipërfaqeve të cilët janë të përshtatshme ta zëmë për bujqësi, por në anën tjetër do të kemi edhe industri të përziera por gjithnjë pa ndotje”, tha Kurti.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, tha se Kurti është kryeministri i parë që interesohet për këtë zonë, derisa ka akuzuar qeveritë e kaluara që e kanë penguar punën për funksionalizimin e saj.

“Është kryeministri i parë pas tre vitesh që interesohet për zonën ekonomike, me qeveritë e kaluara kemi dërguar shumë kërkesa për pëlqime të ndryshme të cilat na vyejnë këtu edhe për transfere të pronës që kanë mbetur nga AKP-ja, po kemi hasur në vesh të shurdhër dhe tani e kemi një qeveri e cila është interesuar për zhvillim edhe për investime në prodhimtari. Është faza e fundit dhe mendoj që mas shtresës së asfaltit kjo bëhet gati në aspektin e infrastrukturës. Atëherë presim vetëm aspektin legjislativ që të votohen disa parcela në Asamblenë Komunale po ashtu të vijnë pëlqimet nga ministritë e caktuara pasi edhe këtu duhet të theksoi edhe një herë edhe kemi kërkuar dy tri herë nga ministritë e caktuara as përgjigje nuk kemi marrë”, tha Haskuka.

I pari i Prizrenit deklaroi se përmes funksionalizimit të kësaj zone do të përfitojnë edhe të rinjtë e kësaj komune.

“Kemi më shumë se 20 biznese të cilët kanë shprehur interesim të aplikojnë këtu dhe të fillojnë veprimtarinë në këtë zonë. Do të kemi kushte të caktuara po kushti kryesor në fillim do të jetë prodhimtaria dhe punësimi i të rinjve dhe shpresoj që do ta realizojmë shumë shpejt”, tha ai.

Në vizitën në zonën ekonomike në Prizren ishte edhe ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci. 

Ju gjithashtu mund të pëlqeni