Kreu Financa Lajm i keq për punetor rreth pagesave te Trustit

Lajm i keq për punetor rreth pagesave te Trustit

nga Kontabilisti

Mbi 20% e të punësuarve paguhen kesh, punëtorëve nuk u paguhen kontributet

Share Button Gazeta Blic

Numër i madh i të punësuarve në sektorin privat nuk kanë kontratat të punës, madje edhe pagën e marrin kesh e jo përmes bankës.

Njohësit e çështjeve ekonomike dhe sociale thonë se një ndër arsyet e mungesës e kontratave të punës për punëtorët e sektorit privat është se punëdhënësit nuk ua paguajnë taksat.

Kryetari i Aleancës Kosovare të Bizneseve (AKB), Agim Shahini tha se diku rreth 22% e punëtorëve në vend kanë deklaruar se paguhen jashtë sistemin bankar.

“Rreth 74% të punëtorëve janë të lajmëruar, rreth 4% nuk janë deklaruar se a kanë kontratë pune a nuk kanë kontratë pune, kurse rreth 22% kanë deklaruar që nuk kanë kontratë pune dhe ata supozohet se në Kosovë paguhen në forma të ndryshme jashtë sistemit bankar dhe sistemit formal”.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni