Kreu Biznes Ministri i Financave tregon se a do te mbeshteten qytetaret nga pakoja e re e rimekembjes

Ministri i Financave tregon se a do te mbeshteten qytetaret nga pakoja e re e rimekembjes

nga Flamur Berisha

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve Hekuran Murati prezantoi Pakon e Ringjalljes Ekonomike, e cila kap vlerën prej 420 milionë euro.

Mjetet e ndara nga buxheti për financimin e kësaj pakoje janë 190 milionë euro, ndërsa 230 milionë euro vijnë nga huamarrja. Lidhur me këtë, Ministri Murati nënvizoi se “Kjo pako ka potencial të mobilizojë edhe rreth 700 milionë euro të tjera.

Dhe pakoja e ringjalljees Ekonomike përfshin 5 kategori kryesore të masave si vijon Mbështetja e punësimit me vlerë 50 milionë Euro, e ekonomisë dhe prodhimit me vlerë 108 milionë euro.

Mbështetja për familjen, Mbështetja për publiken, Investimi në infrastrukturë, Kjo pako paraqet fillimin e fazës së dytë të adresimit, e cila synon punësimin dhe formalizimin e ekonomise, ditorja.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni