Kreu Financa Ministria e Financave ekzekuton pagesat për mbi 5 mijë punetorë të pakos së ringjalljes ekonomike.

Ministria e Financave ekzekuton pagesat për mbi 5 mijë punetorë të pakos së ringjalljes ekonomike.

nga Flamur Berisha

Sot është ekzekutuar pagesa për 5,740 të punësuar sipas masave 1.1, 1.2 dhe 1.3 të Pakos së Ringjalljes ekonomike. Subvencioni sipas masës 1.1 është 300 euro (3×100), ndërsa sipas masave 1.2 dhe 1.3 është 150 euro (3×50). Kurse subvencionimi për punëdhënësit për tri masat e punësimit (50% e pagës për 3 muaj për masat 1.1 dhe 1.3, dhe 10% e pagës për masën 1.2), është ekzekutuar për 1516 biznese në muajin e kaluar për punëtorët e deklaruar në periudhat tatimore korrik dhe gusht.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni