Kreu Ekonomi Ministria e Financave tregon se kur do te kene mundesi ti marrin nga 900 euro personat qe kane humbur vendin e punes

Ministria e Financave tregon se kur do te kene mundesi ti marrin nga 900 euro personat qe kane humbur vendin e punes

nga Flamur Berisha

Sipas ligjit per rimekembje ekonomike Paguhen nga ana e buxhetit te republikes se Kosoves, pagat e punonjesve ne sektorin privat per periudhen tetor-dhjetor 2020 te cilet si pasoje e pandemise COVID-19, jane larguar apo pezulluar nga puna e tyre per periudhen jo me te vjeter se 3 muaj pas dates 29 shkurt e deri me 30 dhjetor 2020.

Ministrja e Financave Hykmete Bajrami permes konferences per shtyp qe paten se bashku me Kryeministrin Avdullah Hoti tha se afati per aplikim qe qytetaret qe kane humbur vendin e punes ti fitojne nga 900euro do te hapet ne janar te vitit 2021dhe do te zgjase deri ne Mars 2021

Njeashtu edhe kriteret qe mund te jene per ti fituar keto para nga shteti jane:

  1. Te jetë i deklaruar tek lista e punetoreve ne sistemin EDI të ATK-së
  2. Te jane larguar apo pezulluar nga puna e tyre per periudhen jo me te vjeter se 3 muaj pas dates 29 shkurt e deri me 30 dhjetor 2020.
  3. Te posedoje vendimin per shkputje te mardhenies se punes

Ju gjithashtu mund të pëlqeni