Kreu Ekonomi Njoftim më rëndesi nga Sindikata e Sektorit Privat

Njoftim më rëndesi nga Sindikata e Sektorit Privat

nga Flamur Berisha

Premtimet e qeverisë për punësim dhe përmirësim të kushteve në sektorin privat, pak se po besohen.

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat po insiston në ngritje të pagës minimale në 350 euro. Meqë një vit më parë ky ishte edhe premtim i kryeministrit Albin Kurti. Për këtë paralajmërojnë mos-nënshkrim të asnjë kontrate e cila është nën këtë shumë. E, për rikthim të ekonomisë në gjendje normale, po kërkohet stabilitet politik. Ngase buxheti nuk po konsiderohet pengesë në arritjen e premtimeve.

Dy prioritetet kryesore të qeverisë së re janë menaxhimi i pandemisë së shkaktuar nga COVID-19 dhe lehtësimi i pasojave ekonomike dhe sociale të shkaktuara. Në programin qeverisës të miratuar dje thuhet se masat që do të ndërmerren nga ekzekutivi do të mbështesin personat që kanë humbur vendet e punës, të punësuarit për herë të parë dhe bizneset.

Eksperti i ekonomisë, Safet Gërxhaliu thotë se të gjitha këto kërkojnë kohë për t’u implementuar, por që kërkon rritje të buxhetit.

“Bazuar në informatat e Bankës Qendrore nuk mund të thuhet se mungojnë para. Dhe në këtë drejtim besoj që rikthimi i ekonomisë në rrjedha normale duhet të ketë një mbështetje financiare. Vet fakti që në Bankën Qendrore raportohet që ekziston një sasi bukur e madhe e deponuar nga qytetarët dhe bizneset që kalon 4 miliardë, është një mundësi që duhet shfrytëzuar”, thotë ai.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni