Kreu Ekonomi Njoftim per bizneset s’i kanë marrë ndihmat nga 290 euro te rimëkëmbjes

Njoftim per bizneset s’i kanë marrë ndihmat nga 290 euro te rimëkëmbjes

nga Flamur Berisha

Në një përgjigje për KOHËN nga Ministria e Financave është thënë se implementimi i programit të rimëkëmbjes po shkon sipas planit dhe se mjetet e ndara për bizneset i kanë fituar shumica e tyre.

Nga 222 milionë euro të parapara me programin e rimëkëmbjes ekonomike, deri më tash janë ndarë rreth 60 milionë euro nga Qeveria e Kosovës. Këto mjete janë destinuar për kategori të ndryshme, por për disa prej tyre ende ka ankesa se mjetet e ndara nuk kanë arritur në llogaritë e bizneseve, e disa nuk i shohin as si ndihma, por si “social”

Prishtinë, 14 mars – Rreth 60 milionë euro, nga 222 milionët e paraparë me programin e rimëkëmbjes ekonomike, janë ndarë nga Qeveria e Kosovës për t’iu dalë në ndihmë bizneseve dhe qytetarëve.

Nga Ministria e Financave kanë bërë të ditur se Qeveria ka ndarë mjete nga programi i rimëkëmbjes për afro 15 kategori deri më tash, mes tyre subvencione, shtesa e mbështetje financiare.

Nga programi për vitin 2021, mes të tjerash 13.5 milionë euro janë ndarë për pagesën e shtesës prej 30 eurosh për skemat pensionale, 12 milionë euro për subvencionet në bujqësi, 8 milionë euro shtesa mbi pagën bazë për personelin aktiv shëndetësor, 7.5 milionë euro për dyfishimin e pagesës së shumës së ndihmës sociale, 6.5 milionë euro për bizneset aktive dhe të vetëpunësuarit, ku sipas kritereve të përcaktuara, 3 milionë janë paraparë për gastronominë, hotelet, sallat e dasmave dhe ato sportive e të ngjashme.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni