Kreu Biznes Oda e Afarizmit: Te Falen ndëshkimet dhe borxhet publike pasi ndihmon Rimëkëmbjen Ekonomike

Oda e Afarizmit: Te Falen ndëshkimet dhe borxhet publike pasi ndihmon Rimëkëmbjen Ekonomike

nga Flamur Berisha

Aleanca Kosovare e Bizneseve sot në Këshillin Kombëtar për Ekonomi dhe Investime, të udhëhequr nga Kryeministri z.Avdullah Hoti ka ngritur shumë tema lidhur me zhvillimin dhe rimkëmbjen ekonomike por njëra nga to eshte falja e ndëshkimeve dhe borxheve për qytetarët dhe bizneset e Kosovës për të cilën është esenciale për tejkalimin e krizës ekonomike.

Borxhet dhe ndëshkimet tash janë bërë barrë dhe stres i madhë për të gjithë si e vetmja mënyrë është vendimi politik i faljes së tyre sepse shumë nga këta kanë humbur edhe fuqinë juridike pêr ti mbledhë ato.

Kriza ekonomike tejkalon edhe atëherë kur shteti nuk mund të ndihmon qytetarët dhe bizneset por nuk obligon me tatime shtesë dhe ndëshkime por edhe falë në të mirë të tejkalimit të krizës gjatë dhe pas pandemisë.

Kështu kanë vepruar shumë shtet të cilat nuk patën mundësi të i mbështesin qytetarët dhe biznesit por liruan nga detyrimet tatimore dhe ndëshkimet.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni