Kreu Ekonomi Perfitimet tjera qe do kenë bizneset nga Pakoja për Rimëkëmbje Ekonomike

Perfitimet tjera qe do kenë bizneset nga Pakoja për Rimëkëmbje Ekonomike

nga Flamur Berisha

Sipas ligjit per rimekembje ekonomike ndihmesa shtese per biznese do te jene:

Të gjitha ndëshkimet administrative të shqiptuara në vitin 2020 shfuqizohen nga ATK-ja dhe vonesat trajtohen sipas paragrafit 4 të këtij neni.

Reduktimi i normes se TVSH-se nga 18% ne 8% per gastronomine dhe te ngjajshme

Qytetaret mund t’i tërheqin dhjetë për qind (10%) të kursimeve pensionale në FKPK apo në Fondet Pensionale, me rastin e krizës ekonomike të shkaktuar nga pandemia.

Bizneset do te mbeshteten edhe me subvencionim te kredive duke mbuluar normat e interesit deri 50%

Ju gjithashtu mund të pëlqeni