Kreu Ekonomi Punëtorëve apo kompanisë, ja kujt i takojnë mjetet financiare nga fondi i ri i Qeverisē!

Punëtorëve apo kompanisë, ja kujt i takojnë mjetet financiare nga fondi i ri i Qeverisē!

nga Flamur Berisha

Qeveria e Kosovës ka miratuar ndarjen e 200 milionë eurove nga Programi i Rimëkëmbjes Ekonomike, prej tyre, 200 milionë euro janë ndarë për grande për bizneset aktive.

“Shumat nuk i ndahen punëtorëve por ndërmarrjes. Mjetet shkojnë në llogari të pronarit, me qëllim që të subvencionohen pagat e punëtorëve dhe të ruhet fuqia punëtore. Për me funksionu mirë një ndërmarrje private, është normale që duhet të kujdeset ai që i ka punësuar punëtorët”

Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi, ka thënë që i gjithë fokusi do të shkojë drejt sektorit privat, pasi sipas tij, ka pasë humbje shumë më të mëdha gjatë pandemisë. “Ne po mundohemi, sa kemi kapacitete që të gjithë orientimin ta fokusojmë në sektorin privat. Këto mjete që do të ndahen, vendimi i qeverisë e thotë qartë, kemi mësuar prej Pakos Emergjente kur kanë qenë kriteret shumë të hapura dhe e saktëson që këto mjete do të ndahen për ndërmarrjet private aktive.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni