Kreu Financa Pyetje: A jane kryer pagesat per subvencionim te bizneseve sipas pakos 1.1, 1.2 dhe 1.3?

Pyetje: A jane kryer pagesat per subvencionim te bizneseve sipas pakos 1.1, 1.2 dhe 1.3?

nga Flamur Berisha

subvencionimi për punëdhënësit për tri masat e punësimit (50% e pagës për 3 muaj për masat 1.1 dhe 1.3, dhe 10% e pagës për masën 1.2), është ekzekutuar për 1516 biznese në muajin e kaluar për punëtorët e deklaruar në periudhat tatimore korrik dhe gusht. kurse per bizneset e reja aplikuese ende nuk jane bere pagesat. Ministria konfirmon se ditet ne vijim do te kryhen edhe keto pagesa.

E ritheksojme se jane ekzekutuar pagesa për 5,740 të punësuar sipas masave 1.1, 1.2 dhe 1.3 të Pakos së Ringjalljes ekonomike. Subvencioni sipas masës 1.1 është 300 euro (3×100), ndërsa sipas masave 1.2 dhe 1.3 është 150 euro (3×50).

Ju gjithashtu mund të pëlqeni