Kreu Financa Pyetje: Kur do te behet pagesa nga 100€ shtesë për skemat sociale nga Qeveria?

Pyetje: Kur do te behet pagesa nga 100€ shtesë për skemat sociale nga Qeveria?

nga Kontabilisti

“Duke konsideruar rrethanat të cilat kanë ndikuar në ekonominë e Kosovës, Ministria e Financave në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike ndaj pandemisë COVID-19, mbështetja 3.2 për pensionistët propozon ndarjen e 30 milionë eurove në ndihmë të skemave pensionale”, tha Murati, përcjell Telegrafi.“Me këtë vendim, synohet mbështetja e kategorive më të cenueshme, pra do të ndajmë 100 euro shtesë për nga skema pensionale që paguan shteti, për deri sa pensioni nuk kalon 500 euro, përkatësisht 300 mijë familje do të përfitojnë nga kjo masë. Do të përfitojnë 200 mijë familje dhe 20 mijë familje nga pensionet e luftës dhe 30 mijë pensionist të kategorive të tjera”, ka shtuar ai. Pagesat nga 100€ shtese per skemat sociale do te behen me daten 25 dhjetor 2021

Ju gjithashtu mund të pëlqeni