Kreu Biznes Qindra biznese te interesuara te bejne aplikimin në…

Qindra biznese te interesuara te bejne aplikimin në…

nga Flamur Berisha

Mbi 500 biznese kanë shprehur interesim fillestar për të investuar në Parkun e Inovacionit dhe të Trajnimeve në Prizren, i cili në të kaluarën kishte shërbyer si kamp ushtarak gjerman, kanë bërë të ditur për Radion Evropa e Lirë përfaqësues nga Agjencia gjermane për Bashkëpunim Ndërkombëtar (GIZ).

Parku i Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren (ITP) është një projekt i përbashkët ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë. Qeveria e Kosovës i ka dhënë në shfrytëzim këto hapësira shoqatës “ITP Prizren”, ndërsa GIZ do ta bëjë menaxhimin dhe zhvillimin e Parkut.

Deri më tani, thonë në GIZ, 12 kompani nga sektorët të ndryshëm kanë nënshkruar kontratë për hapësirat në Parkun e Inovacionit dhe Trajnimeve.

“Që nga inaugurimi i Parkut, rreth 70 kompani kanë aplikuar për t’u bërë pjesë e Parkut. Më shumë se 500 biznese kanë vizituar ose kanë shprehur interes fillestar për të investuar në Park, përkundër pandemisë që ka shkaktuar pasiguri te bizneset. Jemi në proces të përmbylljes së disa kontratave me biznese nga sektori i prodhimit, dhe me këtë ritëm, ka mundësi që në një të ardhme të afërt, numri i hapësirave të dedikuara për këtë sektor të përmbushet plotësisht”, thuhet në një përgjigje nga GIZ.

Sipas GIZ-it, kompanitë që vendosen në ITP kontribuojnë direkt në krijimin e vendeve të reja të punës dhe në rritjen e përgjithshme të ekonomisë së Kosovës.

Parku me 40 hektarë dhe 52 ndërtesa

Sipas GIZ-it, shumë kompani gjermane si dhe të tjera nga diaspora kosovare, kanë shprehur interesim për t’u vendosur në këtë lokacion.

Parku i Inovacionit dhe Trajnimeve në Prizren përbëhet nga 40 hektarë dhe 52 ndërtesa. Investitorëve potencialë u ofrohet edhe mundësia e ndërtimit të ndërtesave sipas nevojave të tyre.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni