Kreu Ekonomi Qka do të ndodhë me ligjin për rimekëmbje ekonomike pasi VV do vie ne pushtet?

Qka do të ndodhë me ligjin për rimekëmbje ekonomike pasi VV do vie ne pushtet?

nga Flamur Berisha

Gjykata Kushtetuese ka nxjerr aktgjykim pro kërkesës së Lëvizjes Vetëvendosje për shpalljen të pavlefshëm votimin në Kuvendin e Kosovës për zgjedhjen e Qeverisë Hoti më 3 qershor, pasi për këtë qeveri kishte votuar edhe deputeti Etem Arifi, i cili kishte një aktgjykim përfundimtar nga Gjykata e Apelit.

Gjykata Kushtetuese ka hedhur poshtë votën e deputetit Etem Arifi dhe ka urdhëruar u.d presidenten Vjosa Osmani, që të shpallë zgjedhjet e parakohshme në afat prej 40 ditësh, transmeton Telegrafi.

Edhe pse eshte rrezuar qeveria, ligji per rimekembje ekonomike do te vazhdoje tutje pasi eshte miratuar me shumice votash ne parlamentin e Kosoves. Por nuk do te mund te zbatohet plotesisht pa u miratua buxheti per vitin 2021

Ju gjithashtu mund të pëlqeni