Kreu Ekonomi Rukiqi: Paralajmron mbeshtetje financiare për biznese nese do të ketë mbyllje përsëri

Rukiqi: Paralajmron mbeshtetje financiare për biznese nese do të ketë mbyllje përsëri

nga Flamur Berisha

Nga takimi me Ministrin Zemaj:

  • Diskutuam masat per parandalimin e perhaojes te COVID-19;
  • Kerkuam qe çdo mase kufizuese te percjellet me veprime konkrete te perkrahjes financiare per bizneset
  • Po hyjme ne nje periudhe delikate si nga ana e shendetit publik, ashtu edhe ne pjesen e menaxhimit te pasojave jashtezakonisht te medha te pandemise ne sektorin privat;
  • Eshte mese urgjente nderhyrja e Qeverise me mjete financiare, per te ruajtur sadopak likuiditetin e sektorit privat;
  • Do te vazhdojme me insistim te kerkojme pagat dhe nje pjese te qirave per kompanite qe po ndikohen nga masat kufizuese

Ju gjithashtu mund të pëlqeni