Kreu Ekonomi Shqetësuese: ATK nuk do ti falë ndeshkimin e mos pagesës së tatimeve por vetëm interesin për vonesë

Shqetësuese: ATK nuk do ti falë ndeshkimin e mos pagesës së tatimeve por vetëm interesin për vonesë

nga Flamur Berisha

Sipas ligjit Nr. 07/L-016 Per rimekembje ekonomike – Covid 19 i cili eshte shpallur ne gazeten zyrtare te nenit 9 paragrafi 8 te gjitha bizneseve te cilave u eshte llogarit interes per vones ne pagesa do ju falet nese pagesa e borgjit kryhet deri me 31.12.2020 por nuk flitet per ndeshkimin ne mos pages te tatimit.  Pra Atk  perveq qe llogarit interes ne vones te pagesave llogarit edhe ndeshkim. ne keto raste  me i larte eshte ndeshkimi ne mos pages te tatimit se sa interesi prandaj kerkojm urgjentisht te ngritet zeri edhe per faljen e ndeshkimeve.

Per kete shkak ka reaguar edhe Drejtori Financiar i kompanise Shell Kosova ku iu eshte drejtuar Odes Ekonomike te Kosoves dhe asaj Amerikane me kerkesen qe ta trajtojne me urgjence kerkesen e bizneseve dhe te iu drejtohen Ministrise se Financave ne menyre qe ne ligjin per rimekembje ekonomike te perfshihet edhe falja e ndeshkimit ne mos pagese te tatimit.

Ftojme Oden Ekonomike te Kosoves qe ta ngrise zerin dhe tu drejtohet Ministrise se Financave qe ta trajtojne kete rast me urgjencë.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni