Kreu Ekonomi Shuma që partitë parlamentare pritet t’i marrin nga buxheti i Kuvendit të Kosovës

Shuma që partitë parlamentare pritet t’i marrin nga buxheti i Kuvendit të Kosovës

nga Flamur Berisha

Kuvendi i Kosovës ka gjithsej 120 deputetë dhe partitë politike marrin mjete financiare nga buxheti i këtij institucioni, varësisht nga numri i përfaqësuesve që kanë.

Ato parti që janë të përfaqësuara në Kuvend, shpërndarja financiare bëhet në përpjesëtim me përfaqësimin që e kanë në Kuvend nga rezultatet e zgjedhjeve.

Lëvizja Vetëvendosje në zgjedhjet 14 shkurtit ka arritur t’i merr 58 ulëse, e ndjekur nga Partia Demokratike që ka 19 deputetë dhe Lidhja Demokratike Kosovës që ka 15 deputetë.

Siç ka mësuar Telegrafi, kjo do të jetë renditja buxhetore paritë e përfaqësuara në Kuvend.

Lëvizja Vetëvendosje
1 milion e 463,565.21 euro

Partia Demokratike e Kosovës
479,443.78 euro

Lidhja Demokratike e Kosovës
378,508.24 euro

Lista Serbe
252,338.83 euro

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës
201,871.06 euro

Kosova Demokratik Türk Partisi
50,467.77 euro

VAKAT
25,233.88 euro

Iniciativa e Re Demokratike e Kosovës
25,233.88 euro

Romani Iniciyativa
25,233.88 euro

Nova Demokratska Stranka
25,233.88 euro

Socialdemokratska Unija
25,233.88 euro

Jedinstvena Goranska Partija
25,233.88 euro

Partia e Ashkalinjëve për Integrim
25,233.88 euro

Lëvizja Përparimtare e Romëve të Kosovës
25,233.88 euro /Telegrafi/

Ju gjithashtu mund të pëlqeni