Kreu Ekonomi Si bëhet kalkulimi i valutave nga EURO ne DOLLAR?

Si bëhet kalkulimi i valutave nga EURO ne DOLLAR?

nga Flamur Berisha

Nese ju keni blere mallra me transfer nderkombetar ku pagesa duhet te behet ne DOLLARË, ju njehere duhet te beni konvertimin e EUROS ne DOLLAR dhe pastaj te behet transferi.

Supozimi eshte se kemi blere mallra ne vlere 15,000 DOLLAR. Mirpo sa euro duhet ti kete kompania qe ti bleje keto dollare me supozimin se 1 euro mund te blehet me 0.8402655 DOLLAR

Kalkulimi: 0.8402655/1=0.8402655, 0.8402655*15,000=12,603.98 EURO

Pra per ti blere 15,000 DOLLARE ne duhet ti kemi ne dizpozicion 12,603.98 EURO

Ju gjithashtu mund të pëlqeni