Kreu Ekonomi Zyrtare: Policia nuk do ti denojë punetoret deri në një orë pas fillimit të ores policore

Zyrtare: Policia nuk do ti denojë punetoret deri në një orë pas fillimit të ores policore

nga Flamur Berisha

Kryetari i odes ekonomike te kosoves permes facebooku lajmroj:

Sapo kam marr konfirmimin nga autoritetet pergjegjese per dy çeshtje:

1) Punetoret qe punojne ne zonat e kuqe dhe ku ka ore policore, mund te levizin, perkatesisht te kthehen ne vendbanimet e tyre, deri ne nje ore, pas fillimit te ores policore. Te njejtit duhet te kene vertetimin qe kane qene ne orar te punes, deri ne ora 19;

2) Per punetoret e kompanive qe e kane te organizuar punen me turne, nga sektoret qe ju lejohet veprimtaria, pra qe punojne edhe pas ores 19 (prodhim, sherbime, etj), lejohet levizja, duke e prezantuar dokumentin e nxjerrur nga ATK.

Qendra Operative e Ministrise te Puneve te Brendshme e ka percjellur informaten tek policia ne menyre qe te mos kete asnje pengese ne levizjet e punetoreve.

Ju gjithashtu mund të pëlqeni